Foto av Ugnsbakad spätta med potatissallad från WW ViktVäktarna

Ugnsbakad spätta med potatissallad

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fina spättrullar med en potatis- och morotssallad smaksatt med chili och dill.

Ingredienser

Rödspätta

500 g

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Dill

5 msk

Citron

½ st, saft

Färskpotatis

800 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg fisken på fyra bakplåtspapper. Krydda med salt, peppar, dill och pressad citron. Knyt ihop till paket med hushållssnöre och lägg i en ugnsfast form. Tillaga i ugn ca 15-20 minuter.
  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Skala och skiva morötter i små bitar och låt koka med potatisen de sista minuterna. Låt svalna och skiva därefter i ½ cm tjocka skivor.
  4. Hacka chili, dill och blanda med potatis, morötter och matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fiskpaketen med potatissallad, grönsallad och rädisor.