Ugnsbakade chai-munkar med kanelglasyr
8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Kanske trodde du att du inte kunde äta munkar? Tänk om! De här är ugnsbakade (och alltså smartare) och precis lika goda som de friterade.
Ingredienser
Rapsolja
1 tsk
Vetemjöl
150 g
Farinsocker
2 msk
Bakpulver
¼ tsk
Bikarbonat
¼ tsk
Kanel
1½ tsk
Kardemumma
1 tsk, malen
Muskotnöt
1 krm, malen
Kryddnejlika
½ tsk, malen
Salt
1 krm, en nypa
Mjölk 0,5%
1 dl
Ägg
1 st
Margarin flytande 80%
30 g
Vaniljsocker
½ tsk
Äppelcidervinäger
1 tsk
Florsocker
60 g
Vatten
2 tsk
Kanel
¼ tsk
Karamellfärg
1 droppe(ar), röd