Foto av Ugnsomelett med ärtor och chèvre från WW ViktVäktarna

Ugnsomelett med ärtor och chèvre

13
8
3
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel och smaskig omelett serverad med sötpotatisklyftor.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

600 g

Olivolja

2 tsk

Paprikapulver

½ tsk

Purjolök

1 st

Rapsolja

1 tsk

Gröna ärter

3 dl

Ägg

8 st

Getost (chèvre)

75 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta sötpotatis och blanda med olivolja, paprikapulver, salt och peppar. Lägg på en plåt och sätt in i ugn ca 40 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.
  3. Strimla purjolök. Värm rapsolja i en ugnssäker panna och stek löken ca 10 minuter. Bland ner ärtor och låt steka med 1 minut.
  4. Vispa ihop ägg med salt och peppar och häll på lök- och ärtblandningen. Smula över chèvre och sätt in i ugnen bredvid sötpotatisen ca 20 minuter tills omeletten stelnat. Servera med sötpotatisklyftorna och sallad.

Anteckning

Gillar du inte chèvre passar feta- eller salladsost också utmärkt!