ViktVäktarna - Vaniljtårta med bär och maränger

Vaniljtårta med bär och maränger

10
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi en riktig drömtårta! Vaniljkakbottnar med hallonsylt, hallon, jordgubbar och hemgjorda maränger. Midsommar, påsk, födelsedagen... Ja, men denna passar ju till alla festliga tillfällen!

Ingredienser

Vetemjöl

175 g, självjäsande

Bakpulver

½ msk

Vaniljsocker

½ msk

Socker

150 g

Margarin flytande 80%

150 g

Ägg

3 st

Äggvita

1 st

Florsocker

1 dl

Karamellfärg

3 droppe(ar)

Sylt

2 msk

Jordgubbar

150 g

Hallon

75 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Klä två springformar (ca 18 cm i diameter) med bakplåtspapper.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker. Blanda ner margarin och uppvispade ägg. Vispa till en slät smet och fördela jämnt i formarna. Sätt in i ugnen och baka 15-18 minuter tills de fjädrar tillbaka i mitten. Låt svalna något och ta sedan ut kakorna ur formarna och låt svalna helt.
  4. Sänk ugnsvärmen till 120°.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt florsocker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa tills det är tjockt och kompakt.
  6. Droppa försiktigt ner tre slingor karamellfärg på insidan av en spritspåse och fyll sen med marängsmeten.
  7. Spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper och baka 45-60 minuter tills de är torra. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå tills de är helt kalla.
  8. Bre ut sylten på en av tårtbottnarna och fyll på med bär. Lägg på den andra tårtbottnen och fyll på med bär och maränger.