Foto av Varm potatis- och laxsallad från WW ViktVäktarna

Varm potatis- och laxsallad

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Smakerna framhävs extra mycket av att salladen är varm. Lägg upp salladen på tallrikar och servera direkt.

Ingredienser

Potatis

2 st

Schalottenlök

2 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Lax

125 g

Cocktailtomater

6 st

Spenat, färsk

1 dl

Olivolja

1 tsk

Balsamvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen och dela i klyftor. Skala och dela löken i klyftor. Skala och dela morot och palsternacka i stavar. Lägg alltsammans på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugn 225° ca 15 minuter. Skär laxen i kuber och lägg ovan på rotfrukterna, tillaga ytterligare 5 minuter. Halvera tomaterna, blanda med spenat och olja. Vänd ner lax, rotfrukter, vinäger och lite salt.