[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Seitanwok teriyaki från WW ViktVäktarna

Seitanwok teriyaki

11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att göra sin egen teriyakisås är hur enkelt som helst och blir bara såå gott! Här i en denna smarrig wok med seitan som är en god och tuggig vegoprodukt gjord på veteproteinet gluten.

Ingredienser

Japansk soja

1 dl

Vatten

6 msk

Socker

1 msk

Honung

1 msk

Vitvinsvinäger

2 tsk

Vitlökspulver

½ tsk

Ingefära

½ tsk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Äggnudlar okokta

200 g

Seitan, naturell

400 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Paprika

1 st

Vitkål

400 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, vatten, socker, honung, vinäger, vitlök och ingefära i en kastrull och låt koka upp så att socker och honung löser sig. Låt sjuda på svag värme en liten stund och höj därefter värmen lite och blanda i redning under omrörning. Ta lite i taget till lagom konsistens, blir den för tjock, spä med lite vatten.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tärna seitan, strimla purjo, dela broccoli, paprika och vitkål i mindre bitar.
  4. Hetta upp olja i en djup panna eller wok och stek grönsaker och seitan. Häll på teriyakisås och låt allt bli varmt.
  5. Servera woken med äggnudlar.