Foto av Vild biff med äppeltzatziki från WW ViktVäktarna

Vild biff med äppeltzatziki

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Läcker rätt med biff gjord på viltfärs och en äppeltzatziki med pepparrot. En riktigt god smakkombination!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, fullkornsris

Älgfärs 2%

400 g, eller annan viltfärs

Hoisinsås

1 dl

Majsmjöl

2 msk

Äggvita

2 st

Fraiche 5%

1½ dl

Rapsolja

2 tsk

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Pepparrot

3 tsk, riven/rivet, 1-3 tsk efter smak

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Instruktioner

  1. Koka riset enl förp. Vispa färs, äggvita, majsmjöl, en nypa salt och hoisinsås kraftigt (i mixer eller med elvisp) tills det har blivit en jämn och fin färs. Tillsätt fraiche och blanda väl, färsen ska vara ganska lös. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i ett stekjärn och klicka ut färsen. Stek på låg värme, ett par minuter på varje sida. Riv äpplet och blanda det med yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker. Servera biffarna med ris och tzatziki samt en sallad. Tips! Alla typer av viltfärs passar till detta receptet.