Foto av Vilda soppan från WW ViktVäktarna

Vilda soppan

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En mustig höstsoppa med nyplockade kantareller och champinjoner. Perfekt som förrätt till en kväll med inslag av vilt. En rustik känsla med grovt bröd till.

Ingredienser

Köttbuljong

1 liter

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Kantareller

10 dl, färska

Champinjoner

14 st, färska

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Fraiche 5%

6 msk

Bacon

1 pkt

Persilja

½ dl, färsk, hackad

Bröd grovt, osötat

4 skiva(or)

Instruktioner

  1. Dela kantareller och champinjoner. Hetta upp fettet i en rymlig fettsnål panna. Tärna löken och börja med att mjuksteka den. Lägg i svampen och låt den steka med tills det knäpper i pannan och det mesta av vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar. Tillsätt buljong. Rör i 5 msk fraiche och hetta upp igen. Klipp bacon och stek i stekpanna, låt det rinna av på hushållspapper. Strö över bacon och hälften av persiljan på soppan. Servera med grovt bröd med tunt lager fraiche och hackad persilja.