Foto av Viltskavskebab med tahinidressing från WW ViktVäktarna

Viltskavskebab med tahinidressing

12
Point(s)
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mellanöstern möter Norrland i denna grymt goda viltskavskebab. Det snabbstekta och smakrika köttet serveras i tortillabröd tillsammans med krispig rödkål, feferoni och en smarrig tahinidressing. En enkel och god middag som funkar precis lika bra på vardagen som helgen!

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Viltskav

500 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Svartpeppar

1 krm

Salt

½ tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Tahini, med salt

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 tsk, pressad

Rödkål, färsk

200 g

Sallad

65 g

Tortillabröd

4 stor(t)/stora

Feferoni

8 st

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek viltskavet tills allt delat sig och blivit lagom brynt. Blanda ner pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, cayenne, peppar och salt. Addera 2-3 msk vatten och låt allt puttra ihop.
  2. Blanda yoghurt med tahini, pressad vitlök, pressad citron och lite salt.
  3. Strimla kål.
  4. Stek bröden i en torr panna. Lägg över i en handduk medan du steker resterande.
  5. Fyll bröden med viltskav, rödkål, sallad, feferoni och tahinidressing.