ViktVäktarna - Viltskavspanna med brysselkål och västerbottensost

Viltskavspanna med brysselkål och västerbottensost

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig favoriträtt tittar du på här! Krämig viltskavspanna med en massa grönt, toppad med valnötter och västerbottensost för riktig lyxkänsla.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 msk

Renskav

480 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Brysselkål

250 g

Grönkål

50 g

Senap (dijon)

½ msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Västerbottensost

2 dl, riven/rivet

Valnötter

1 dl

Butternutpumpa

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Instruktioner

  1. Värm hälften av margarinet i en panna. Stek renskav enligt anvisning på förpackningen. Lägg åt sidan.
  2. Skala och skär pumpan i tärningar. Koka tills den är mjuk, ca 10 minuter.
  3. Strimla purjo, skiva morötter, ansa brysselkål och halvera om du föredrar det, och strimla grönkål. Stek i resterande margarin tills det mjuknar. Blanda ner viltskaven, senap och matlagningsbas. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll av kokvattnet från pumpan. Blanda pumpa med margarin och mixa till en slät puré. Smaka av med flingsalt.
  5. Strö ost och grovt hackade valnötter över grytan och servera med pumpapuré.