Foto av Vitlöksmusslor från WW ViktVäktarna

Vitlöksmusslor

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vin- och saffranskokta musslor, en riktig helgrätt!

Ingredienser

Blåmusslor kokta med lag, avrunna

200 g, 1 kg färska

Olivolja

2 tsk

Vitlök

3 klyfta(or), 2 msk hackad

Lök

1 st, gul/gula, hackad

Saffran

1 pkt

Vin, vitt torrt

2 dl

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Skölj, tvätta och kontrollera så att alla musslor är färska. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök, vitlök och saffran i en minut, lägg i musslorna och slå på vin. Lägg på lock och koka musslorna tills alla har öppnat sig, ca 3 minuter. Ta upp musslorna och lägg dem i djupa tallrikar. Koka upp buljongen, smaka av med salt och peppar, vänd ner hackad persilja. Häll buljongen över musslorna och servera.