Sverige
Om du vill se innehållet för ditt land, eller för att logga in, ändra till United States.
ViktVäktarna - Vitlöksräkor med nudlar

Vitlöksräkor med nudlar

11
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
När maten ska stå på bordet fortare än kvickt är detta verkligen en toppenrätt! Den går i ilfart utan att göra något som helst avkall på smaken. Krämiga nudlar med räkor, mycket vitlökssmak, sting av chili och lite syra från lime.

Ingredienser

Vitlök

4 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda, 1-2 st

Rapsolja

1 tsk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Fisksås (orientalisk)

½ msk

Honung

1 msk

Risnudlar okokta

180 g

Skalade räkor

300 g, stora

Spenat, färsk

70 g

Koriander

1 kruka(or)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Skiva vitlök och chili.
  2. Hetta upp olja i en panna och fräs vitlöken och chilin hastigt utan att det tar färg. Blanda ner kokosmjölk, fisksås, honung och nudlar. Låt sjuda tills nudlarna är mjuka. Spä ev. med lite vatten.
  3. Blanda ner räkor och spenat och låt allt bli varmt.
  4. Servera med limeklyftor och toppa med koriander.