Foto av Wienerkorv med ciderkokta primörer från WW ViktVäktarna

Wienerkorv med ciderkokta primörer

17
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En vårig rätt med bland annat färskpotatis, sparris och morötter som får koka i äppelcider. Prova, det är jättegott!

Ingredienser

Färskpotatis

200 g

Morot

8 medelstor(t)/medelstora, 1 knippe

Läsk

3 dl, äppelcider

Vitlök

2 klyfta(or)

Hönsbuljongtärning

2 st

Palsternacka

400 g

Smör

1 msk

Sparris

1 knippe(n)

Gröna ärter

2 dl

Persilja

1 knippe(n)

Kycklingkorv 18%

8 st, wienerkorv

Matolja

½ msk

Instruktioner

  1. Skala potatis och morötter och lägg i en kastrull eller traktörpanna. Häll på cider, pressad vitlök och buljongtärningar. Koka upp och låt småputtra under lock 15 minuter.
  2. Skala och klyfta palsternacka och lägg i kastrullen. Koka utan lock tills alla grönsaker blivit mjuka, ca 10-15 minuter. Tillsätt smör och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela sparrisen på tre och lägg ner tillsammans med ärtor fem minuter innan servering. Toppa med finhackad persilja.
  4. Hetta upp en stekpanna. Gör små hack i korven med en kniv och pensla med oljan.
  5. Stek tills korven fått fin yta och servera med primörerna.