ViktVäktarna - Wokat ankbröst med cashewnötter

Wokat ankbröst med cashewnötter

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ankbröst wokat tillsammans med sesamolja, vitlök, chili, ingefära, lime, honung och en massa grönsaker är hur gott som helst. Toppa med cashewnötter och du har en riktig festmåltid!

Ingredienser

Äggnudlar okokta

200 g

Sesamolja

2 tsk

Japansk soja

2 msk, japansk

Lime

1 st

Honung, flytande

2 tsk

Lök

2 st, röd/röda

Paprika

1 st, grön

Salladslök

1 knippe(n)

Ankbröst utan skinn

350 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 bit(ar)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Cashewnötter

½ dl

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda nudlarna med sesamolja i en skål.
  2. Blanda ihop soja, pressad lime och honung till en sås.
  3. Skala och hacka lök, strimla paprika och salladslök och skär ankbröst i mindre bitar. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Finhacka chili.
  4. Hetta upp en wokpanna med olja och stek rödlök, paprika och ankbröst ca 3 min. Tillsätt salladslök, vitlök och ingefära och låt steka med någon min.
  5. Blanda ner nudlar, sojasås och cashewnötter i woken. Strö över chili och servera.