ViktVäktarna - Amirs yakiniku på lövbiff

Amirs yakiniku på lövbiff

10
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smartare yakiniku gjord på lövbiff istället för den klassiska entrecoten eller oxfilén. Dessutom är en del av sockret utbytt till päron som bidrar både med sötma, men även en fruktighet som gör denna yakiniku alldeles ljuvlig. Ett smarrigt recept framtaget av Amir, mästerkocken.

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Lövbiff

600 g

Päron

1 st, moget

Salladslök

2 st

Japansk soja

2 msk

Mirin (sött risvin)

1 msk

Socker

1 msk

Sesamolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 msk

Lime

½ st

Sesamfrön

1 msk, rostade

Instruktioner

  1. Skölj riset i vatten ett par gånger. Koka sedan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla lövbiff, skala och riv päron och finhacka salladslök.
  3. Blanda ihop soja, mirin, socker och päron.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek köttet på högsta värme 1-2 minuter. Riv i vitlök och ingefära, stek nån minut till. Häll på såsen och låt koka ihop ett par minuter tills såsen tjocknar något. Pressa över lite lime och blanda ner sesamfrön.
  5. Servera med ris och toppa med salladslök.

Anteckning

Att skölja riset gör att du får bort stärkelsen och riset blir fluffigare.