Foto av Yoghurtkaka med blåbär från WW ViktVäktarna

Yoghurtkaka med blåbär

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvligt saftig yoghurtkaka med blåbär, både i smeten och uppe på kakan. Hur gott som helst!

Ingredienser

Lättmargarin 40%

125 g

Socker

135 g

Ägg

3 st

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Citron

1 st

Vetemjöl

200 g

Bakpulver

1½ tsk

Vaniljsocker

1 tsk

Blåbär

250 g

Florsocker

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop margarin, socker, ägg, yoghurt och rivet citronskal. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och vänd ner i smeten tillsammans med hälften av blåbären.
  3. Häll smeten i en brödform (ca 1 l) med bakplåtspapper och sätt in i nedre delen av ugnen tills mitten inte är kletig (kolla av med provsticka), ca 45 minuter. Låt svalna i formen 10 minuter, plocka sedan ur formen och låt svalna helt på galler.
  4. Värm resterande blåbär i en kastrull 5 minuter tills de börjat släppa vätska. Låt svalna.
  5. Toppa kakan med blåbärskoket och pudra över florsocker.

Anteckning

Går, mot förmodan, inte hela kakan åt, funkar det fint att frysa in den.