ViktVäktarna - Zucchini- och halloumifritters med belugalinser och romescosås

Zucchini- och halloumifritters med belugalinser och romescosås

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En sätt där såsen är stjärnan! Grillad paprika, mandel, chili, rödvinsvinäger och lite socker blir en ljuvlig (och enkel) romescosås att servera till dessa zucchini- och halloumiplättar och belugalinser.

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Gurka

1 st

Koriander

½ knippe(n)

Citron

1 st

Grillad paprika i lag (utan olja)

200 g

Mandel

50 g, skalad

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Rödvinsvinäger

2 tsk

Socker

½ tsk

Zucchini (squash)

300 g

Halloumi

200 g

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Koriander

½ knippe(n)

Vetemjöl

2 msk

Ägg

1 st

Salt

2 krm

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg paprika, ½ chili, mandel, vinäger och socker i en matberedare och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och ställ i kylen tills allt är klart.
  3. Riv zucchini grovt och pressa ur så mycket vätska du kan med händerna. Riv halloumi grovt och blanda ihop med zucchini, ½ finhackad chili, riven vitlök, ½ knippe koriander, mjöl, ägg och salt. Blanda ihop och forma små plättar med blöta händer.
  4. Värm olja i en panna och stek zucchini- och halloumifritters på ena sidan på medelvärme tills de börjat stelna och fått en stabil yta. Vänd försiktigt och stek gyllenbruna på andra sidan.
  5. Tärna gurka och finhacka koriander. Blanda ihop med linser och smaka av med pressad citron.
  6. Bre ut sås i djupa tallrikar och fyll på med belugalinser och zucchini- och halloumifritters.

Anteckning

Försök att välja så små zucchini du kan, de innehåller mindre vatten vilket gör att du behöver krama ur mindre vätska.