ViktVäktarna - Zucchininudlar med rostade grönsaker och örtsås

Zucchininudlar med rostade grönsaker och örtsås

0
Points®
Total tid
35 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Zucchininudlar, eller zoodles som de också kallas, är ett smart alternativ till pasta. Här serveras dem med rostade grönsaker och en syrlig örtsås. Smarrigt!

Ingredienser

Broccoli

2 stånd

Cocktailtomater

400 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Schalottenlök

1 st

Vatten

½ dl, ½-1 dl

Lime

1 msk, pressad

Senap (dijon)

1 tsk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Koriander

1 knippe(n)

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela broccoli i mindre bitar och lägg i en påse tillsammans med tomater. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de är mjuka och fått färg, ca 30 minuter, blanda runt efter halva tiden. Låt skivad vitlök steka med de sista 5 minuterna.
  3. Hacka lök och lägg i en mixer tillsammans med vatten, pressad lime, senap, persilja och koriander. Mixa till en slät sås.
  4. Svarva zucchini i en grönsakssvarv och värm sedan tillsammans med de rostade grönsakerna och örtsåsen i en panna.