Foto av Äppelmuffins med vaniljfyllning från WW ViktVäktarna

Äppelmuffins med vaniljfyllning

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Lite mer av ett mellanmål blir muffinsen med linfrö och vetekli. Till det den söta vaniljsåsen som blir hjärtat i muffinsen.

Ingredienser

Jäst

25 g, 1/2 pkt

Vatten

3 dl

Margarin flytande 80%

½ dl

Sirap

¾ dl, ljus

Salt

½ tsk

Vetekli

½ dl

Linfrön

½ dl

Solroskärnor

½ dl

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Vetemjöl

9 dl, gärna fullkorn

Vaniljsås

6 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen i ljummet vatten, 37°. Blanda i margarin, sirap och salt. Rör i vetekli, linfrön och solrosfrön. Skär äpple i små tärningar och blanda i. Blanda till sist i mjölet till en smidig deg. Låt degen jäsa i 20 min. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. Dela degen i 20 bitar och lägg ner i formarna. Tryck ett hål i degen och lägg i vaniljsåsen. Låt jäsa 20 min till. Ställ in plåten mitt i ugnen i cirka 15 min.