Foto av Asiatisk lax från WW ViktVäktarna

Asiatisk lax

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En både god och nyttig fiskrätt som till passar de flesta tillfällen.

Ingredienser

Lax

500 g

Japansk soja

2 msk, kinesisk

Honung, flytande

4 msk

Vatten

1 msk

Ingefära

2 tsk, 2-3 tsk

Sesamfrön

2 msk

Glasnudlar, okokta

150 g

Pak choi

2 st, små

Sugar snaps

100 g

Sesamolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Japansk soja

2 tsk, kinesisk

Ingefära

1 cm, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Ta bort skinnet från laxen och skär den i portionsbitar. Lägg den i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Rör samman soja, honung, vatten och ingefära. Ta ut laxen, ringla över såsen och strö över sesamfrön. Ställ in laxen i ugn ca 10 minuter till.
  3. Koka nudlarna och låt sedan rinna av. Skär bort roten och ta loss bladen från pak choi, dela eventuellt bladen i mindre bitar. Strimla sockerärterna.
  4. Värm sesamolja i en wokpanna. Pressa i vitlök, tillsätt soja och ingefära. Lägg ner pak choi. Låt fräsa en kort stund och blanda sedan i sockerärter. Blanda i nudlarna och lägg upp på tallrikar tillsammans med lax.
  5. Tips! Det går bra att byta ut sesamolja mot oliv- eller rapsolja. Använd gärna ugnstermometer, fisk är godast vid en innertemperatur på 56 grader. Var noga med att dela laxen i lika stora bitar och sätt termometern i en av bitarna.