ViktVäktarna - Banh mi med kalkon

Banh mi med kalkon

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Banh mi är en fylld vietnamesisk baguette. Denna variant är fylld med härligt mör och kryddig kalkon och en fräsch gurk- och morotssallad. Den tar lite längre tid att göra än en vanlig ost- och skinkmacka, men den blir så fantastiskt god!

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

260 g

Schalottenlök

2 st

Ingefära

15 cm, färsk

Peppar

1 tsk, pepparkorn

Japansk soja

2 msk

Rapsolja

2 tsk

Lime

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

2 st, röd/röda

Sesamolja

1 msk

Risvinäger

½ tsk

Koriander

3 msk, hackad

Mynta

2 msk, hackad

Gurka

1 bit(ar)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora, stor

Baguette à 10 cm

4 st, gärna grova

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Instruktioner

  1. Lägg kalkonfilén i en panna. Skala och hacka lök. Skala ingefära och lägg ner två tredjedelar av den tillsammans med löken i pannan. Tillsätt pepparkorn och hälften av sojan. Täck med kallt vatten och koka upp. Låt puttra ca 20 min.
  2. Plocka upp kalkonen och dela i små bitar. Hetta upp en panna med olja och stek kalkonbitarna. Riv över limeskal och vitlök. Hacka chili och blanda ner hälften. Stek ca 5 min tills kalkonen fått fin yta.
  3. Riv resterande ingefära och blanda ihop med resterande soja, pressad lime, sesamolja, risvinäger, koriander och mynta. Riv gurka och morot och blanda med dressingen.
  4. Halvera baguetterna och bre på majonnäs. Fyll på med kalkon, gurka, morot och resten av chilin.