Foto av Belugabolognese från WW ViktVäktarna

Belugabolognese

9
5
1
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spaghetti bolognese, en riktig vardagsfavorit i våra hem, och det är ju inte konstigt eftersom det går snabbt och nästan alla gillar det. Dock är varken miljön eller kroppen stormförtjust i köttfärs, så då och då kan det vara en idé att testa en vegetarisk variant. Vi lovar, den är jättegod!

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Tomatpuré

1 msk

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Matlagningsvin, rött

1 dl

Tomater, krossade

2 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Lagerblad

2 st

Morot

2 st

Chili flakes

1 tsk, 1-2 tsk

Basilika

1 kruka(or)

Bönpasta okokt (100% bönor)

250 g

Instruktioner

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och fräs tillsammans med tomatpuré i olja i en panna. Tillsätt pressad vitlök, matlagningsvin och låt reducera en stund, ca 5-10 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och lagerblad. Låt småputtra i 20-30 minuter.
  4. Hyvla morötterna tunt och lägg i tillsammans med linserna i såsen. Smaksätt med chili flakes, hackad basilika och salt.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till belugabolognesen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!