Foto av Champinjonsoppa från WW ViktVäktarna

Champinjonsoppa

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En god och enkel champinjonsoppa smaksatt med dijon och timjan och toppad med salladsost och timjan. Lyxig vardag!

Ingredienser

Champinjoner

750 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Vatten

6 dl

Svampbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Senap (dijon)

½ msk

Kinesisk soja

1 tsk

Hasselnötter

2 msk, hackad/hackat

Salladsost (feta) 10%

150 g

Timjan

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Dela svamp i mindre bitar. Hacka lök.
  2. Stek lök och svamp i margarin i en gryta på medelhög värme tills svampen fått lite färg. Pressa ner vitlök och häll på matlagningsvin. Låt det reduceras till ungefär hälften och häll på vatten och lägg i buljongtärning. Koka upp och låt sjuda en stund.
  3. Mixa soppan slät och blanda ner matlagningsgrädde och senap. Låt soppan bli varm och smaka av med soja och peppar.
  4. Rosta nötterna i en torr panna.
  5. Toppa soppan med smulad ost, nötter och timjan.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!