Crepes

14
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En fransk klassiker med hög wowfaktor. I detta recept serveras hjortron till, men är det inte säsong för det fungerar mango, jordgubbar eller andra söta bär lika bra.

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Socker

1 msk

Ägg

3 st

Mjölk 3%

6 dl

Salt

1 krm

Passionsfrukt

3 st

Turkisk yoghurt 10%

3 dl

Vaniljstång

1 st

Florsocker

1 dl

Smör

3 msk

Hjortron

1 dl

Instruktioner

  1. Blanda ihop vetemjöl, socker, ägg, mjölk och salt till en smet. Låt svälla i 20 minuter. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda med yoghurt, urskrapade frön från vaniljstången och florsocker i en skål. Ställ kallt. Hetta upp en teflonpanna, lägg i en klick smör och grädda 10-12 st tunna, fina crepes. Servera med moussen och färska hjortron.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!