ViktVäktarna - Currydoftande gratäng med fläskfilé

Currydoftande gratäng med fläskfilé

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gratäng med fläskfilé, kalkonbacon och tomat med smak av curry och vitlök.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Salt

3 krm, 3-4 krm

Margarin flytande 80%

1 tsk

Curry

1½ tsk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Kalkonbacon

100 g

Tomat

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Chilisås, tomat

2 msk

Japansk soja

1 tsk, kinesisk

Curry

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Ost riven 17%

1 dl

Paprikapulver

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Putsa köttet och skär sedan i ca 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen och salta försiktigt.
  3. Hetta upp margarin och pudra över curry, låt smälta ihop med margarinet. Lägg därefter i köttet och stek till fin färg. Ta upp ur pannan och låt vila.
  4. Strimla purjolök och fräs mjuk i samma panna, ta upp och lägg i en ugnsfast form. Lägg köttskivorna över. Knaperstek kalkonbacon i samma panna. Dela i bitar och lägg det i ugnsformen.
  5. Blanda matlagningsgrädde, chilisås, soja, curry, pressad vitlök och smulad buljongtärning. Häll såsen i ugnsformen. Lägg på tomatskivor. Strö över riven ost och paprikapulver. Gratinera i ugn ca 25 minuter. Täck över med folie mot slutet så att rätten inte blir bränd.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackning och servera till.