Foto av Fisksoppa med saffran från WW ViktVäktarna

Fisksoppa med saffran

6
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyxig och god soppa med massa härligheter från havet.

Ingredienser

Torsk

300 g

Lax

200 g

Kräftstjärtar

150 g

Purjolök

1 st, liten

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2

Morot

2 st

Olivolja

½ msk

Fänkålsfrön

½ tsk

Hummerfond

3 msk

Vatten

5 dl

Matlagningsvin, vitt

2½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Saffran

1 pkt

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Dela fisken i 3 cm kuber. Strimla purjon, finhacka vitlök och skär morötterna i smala stavar. Fräs det i olja. Tillsätt fänkålsfrön, fond, vatten, vin, grädde och saffran. Låt det sjuda ca 10 min. Lägg i fisken och låt det sjuda någon minut tills fisken är. Tillsätt kräftstjärtarna och smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!