Fransk chokladmousse

6
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns inte mycket som slår en riktigt god chokladmousse, serverad med färska bär. En nypa salt i moussen förhöjer smaken, så missa inte den!

Ingredienser

Choklad mörk

100 g

Äggvita

3 st

Salt

1 krm

Bär, färska

2 dl

Instruktioner

  1. Smält chokladen över ett vattenbad. Ställ chokladen åt sidan och låt svalna utan att stelna. Vispa äggvitor till hårt skum tillsammans med salt. Rör ner lite av äggvitan i chokladen. Vänd sedan ner chokladen i äggvitan. Lägg upp i skålar och ställ in i kylen. Toppa med bär när desserten ska serveras. Tips! Har du SmartPoints över så lägg på en liten klick lättvispad grädde.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!