Fransk chokladmousse

Total tid
0:15
Förberedelse
0:10
Tillagningstid
0:05
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns inte mycket som slår en riktigt god chokladmousse, serverad med färska bär. En nypa salt i moussen förhöjer smaken, så missa inte den!
Ingredienser
  • Choklad mörk
    100 g
  • Äggvita
    3 st
  • Salt
    1 krm
  • Bär, färska
    2 dl
Instruktioner
  1. Smält chokladen över ett vattenbad. Ställ chokladen åt sidan och låt svalna utan att stelna. Vispa äggvitor till hårt skum tillsammans med salt. Rör ner lite av äggvitan i chokladen. Vänd sedan ner chokladen i äggvitan. Lägg upp i skålar och ställ in i kylen. Toppa med bär när desserten ska serveras. Tips! Har du SmartPoints över så lägg på en liten klick lättvispad grädde.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!