ViktVäktarna - Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker och ramslöksdressing

Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker och ramslöksdressing

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ramslöksdressingen är verkligen denna rättens stjärna! En pesto på ramslök, parmesan, pinjenötter och citron blandas med matyoghurt, såå gott till grillat!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Marinad, max 1 gram fett

75 g

Potatis

300 g

Butternutpumpa

1 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Sallad

70 g

Ramslök

1 knippe(n)

Parmesanost

¾ dl

Pinjenötter

30 g

Rapsolja

1 msk, kallpressad

Flingsalt

1 tsk

Citron

1 st

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléer i marinad. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa ramslök, parmesan, pinjenötter och olja till en pesto. Smaka av med flingsalt och rivet citronskal. Blanda peston med yoghurt och låt stå kallt till servering.
  3. Klyfta potatis. Skala och dela pumpa och morötter i bitar. Lägg i en påse och tillsätt olja, salt och peppar. Blanda väl och häll ut på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
  4. Grilla kycklingen och servera till de ugnsrostade grönsakerna, såsen och sallad.

Anteckning

Får du inte tag på ramslök? Gör peston på basilika, persilja eller annan god ört.