Foto av Grillspett med gnocchisallad från WW ViktVäktarna

Grillspett med gnocchisallad

10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Marinerade grillspett gnocchi och tomatsallad. Barnvänlig rätt perfekt för en härlig sommarkväll.

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

600 g

Basilika

2 msk, blandade örter

Potatisgnocchi

500 g

Tomat

4 st

Ruccola

3 dl

Balsamvinäger

3 msk

Olivolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Instruktioner

  1. Blanda vinäger, olja och vitlök till marinaden.
  2. Strimla steken och lägg den i en skål, häll över marinaden och låt vila i 30 min. Lägg 8 grillspett i vatten ca 15 min.
  3. Trä upp köttet på spett, krydda med salt och peppar. Grilla på kolgrill eller i het ugn tills köttet är genomstekt men inte torrt.
  4. Lägg upp på fat och dekorera med lite färska örter.
  5. Koka gnocchin och låt den sedan rinna av. Hacka tomater och blanda dem med sallad och gnocchi.