Foto av Japansk fisk med mango- och melonsalsa från WW ViktVäktarna

Japansk fisk med mango- och melonsalsa

5
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fisk med asiatiska smaker och en fräsch mango- och melonsalsa!

Ingredienser

Japansk soja

2 msk, 2-3 msk

Ingefära

1 bit(ar), riven

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 klyftor

Torsk

600 g

Ris, okokt

2 dl, basmati

Mango

2 st

Melon

1 st, galia

Salladslök

3 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

1 kruka(or)

Lime

1 st

Flingsalt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm, nymald

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Gör en marinad av soja, riven ingefära och pressad vitlök, slå marinaden på fisken och låt marinera minst 30 min, gärna längre.
  3. Gör mango- och melonsalsan medan fisken marineras. Skala och tärna mango och melon och strimla salladslöken, blanda i en skål tillsammans med hackad chili, koriander och rivet skal och saft av lime. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.
  4. Ta upp fisken och lägg i en ugnsform och sätt in i ugnen tills fisken är 56-58°, ca 15-20 minuter. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera fisken med ris och mango- och melonsalsan.
  5. Tips! Som alltid, börja med lite chili och öka efterhand till lagom styrka.