ViktVäktarna - Kyckling- och potatissallad med soltorkade tomater

Kyckling- och potatissallad med soltorkade tomater

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Är sallad verkligen helgmat? Absolut! När den är fullproppad med godsaker som soltorkade tomater, valnötter och parmesan kan man inte kalla det för något annat än helgmat. Allra godast är denna kycklingsallad på sommaren när det finns färskpotatis.

Ingredienser

Potatis

1 kg

Ruccola

70 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

5 st

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Valnötter

10 halv(t)/halvor

Parmesanost

20 g, hyvlad

Olivolja

2 msk

Balsamvinäger

1 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Svartpeppar

3 krm

Salt

½ tsk

Instruktioner

  1. Koka potatis och låt svalna.
  2. Blanda ruccola med strimlade avrunna tomater. Skär potatisen i bitar och vänd ner.
  3. Blanda samman olja, vinäger, senap, peppar och salt i en skål. Häll vinägretten över salladen.
  4. Stek kycklingen i olja. Skiva upp och krydda med salt och peppar, lägg ovanpå potatissalladen.
  5. Grovhacka valnötter och hyvla parmesan att toppa salladen med.