Foto av Nöttårta med glass och jordgubbar från WW ViktVäktarna

Nöttårta med glass och jordgubbar

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Varför inte bjuda på en läcker tårta. Låt denna nöttårta bli en härlig avslutning på middagen eller kaffekalaset.

Ingredienser

Hasselnötter

1½ dl

Mandelspån

1 dl

Vetemjöl

½ msk

Äggvita

3 st

Socker

4 msk

Glass 10%

10 dl, vanilj

Jordgubbar

5 dl

Hallon

5 dl

Instruktioner

  1. Mixa hasselnötter och blanda dem med mandel och vetemjöl i en bunke. Vispa äggvitor hårt, tillsätt socker under omrörning. Rör ner äggvitesmeten i bunken, rör om.
  2. Lägg smeten i en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda i ugn 175 grader cirka 10 minuter. Tag loss kakan från pappret och låt den kallna.
  3. Rör glassen mjuk och fördela den över nötkakan. Sätt in kakan i frysen minst en timme före servering. Garnera med bär och blad av citronmeliss.