Foto av Ost- och svampomelett i ugn från WW ViktVäktarna

Ost- och svampomelett i ugn

6
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
God att servera både varm och kall. Passar perfekt på buffébordet eller som ensamrätt med en god sallad till.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Champinjoner

500 g

Olivolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ägg

5 st

Mjölk 0,5%

1¼ dl

Cottage cheese, naturell 4%

250 g

Ost riven 17%

1 dl

Persilja

½ dl, bladpersilja

Gräslök

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva lök tunt och dela svamp i kvartar. Stek löken mjuk i lite av oljan. Tillsätt pressad vitlök, champinjoner och resten av oljan, stek ytterligare några minuter. Häll över i formen.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och cottage cheese i en skål. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Häll äggblandningen över svampen och löken och strö över riven ost och hackad persilja. Tillaga i ugn ca 30-35 min tills omeletten har stelnat.
  4. Strö över hackad gräslök och servera.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!