Foto av Pasta med tomatsås från WW ViktVäktarna

Pasta med tomatsås

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gör din egen tomatsås! Med krossade tomater och basilika får du fina smaker. Snabbt att svänga ihop en vardagskväll när du inte har så mycket tid över.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

300 g

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Olivolja

1 msk

Krossade tomater

4 dl

Chilipeppar

1 tsk, torkad, gärna pepperoncino

Balsamvinäger

2 tsk

Basilika

1 msk

Instruktioner

  1. Börja med tomatsåsen; fräs vitlök i olivolja på försiktig värme. Tillsätt tomat, chili, några nypor salt samt några varv med svartpepparkvarnen. Låt det sjuda sakta ca 25 minuter. Tillsätt vinäger och basilika och låt det koka upp. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en nypa socker. Koka pastan, låt den rinna av och servera genast med tomatsåsen och sallad.