Foto av Risotto med ruccola och sparris från WW ViktVäktarna

Risotto med ruccola och sparris

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Risotto är inte svårt att göra, men kräver lite kärlek i form av omrörning. Ger man den bara lite omtanke blir det hur gott som helst! Här är ett recept med sparris och ruccola.

Ingredienser

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Schalottenlök

2 st

Olivolja

1 msk

Arborioris

3 dl, eller carnaroli

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Parmesanost

2 dl

Sparris

1 knippe(n)

Olivolja

1 msk

Ruccola

1 dl

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i buljongtärningen. Håll sjudande.
  2. Skala och finhacka lök. Hetta upp olivolja i en traktörpanna på medelhög värme och stek löken mjuk.
  3. Lägg i ris. Rör runt tills riskornen är täckta av olja och slå på matlagningsvin. Låt det koka upp och späd på med buljongvattnet. Rör runt tills vätskan kokat in, slå på lite mer vätska och upprepa tills riset är mjukt, men fortfarande har en hård kärna. Rör om ofta.
  4. Ta av pannan från spisen, blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär sparris i grova bitar, stek i olja i ett par minuter. Blanda ner sparris och ruccola i risotton.