Foto av Sill- och potatispaj från WW ViktVäktarna

Sill- och potatispaj

9
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En smaskig paj fylld med matjesill, färskpotatis och lök. Ingredienser som hör midsommaren till!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Cottage cheese, naturell 1,5%

100 g

Vetemjöl

3½ dl

Lök

2 medelstor(t)/medelstora, gula

Lök

2 medelstor(t)/medelstora, röda

Margarin flytande 80%

2 tsk

Potatis

6 st, kokt färskpotatis

Matjessill konserv

125 g, avrunenn, 1 förp à 200 g

Dill

1 knippe(n)

Ägg

2 st

Gräddfil 12%

2 dl

Ost riven 17%

1 dl, lagrad

Lök

½ st, röd/röda

Gräslök

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa margarin, cottage cheese och mjöl till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga kanterna. Grädda i ugn ca 10 min.
  3. Skala och hacka lök. Stek i margarin.
  4. Skiva potatis i tunna skivor. Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar.
  5. Fördela lök, potatis och sill i pajskalet, klipp över dill.
  6. Vispa ihop ägg, gräddfil och ost, häll det över fyllningen.
  7. Grädda pajen i ugn, ca 25 min. Garnera med hackad rödlök, gräslök och dill.