Spansk fiskgryta

Total tid
0:35
Förberedelse
0:15
Tillagningstid
0:20
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig vitlöks- och saffransdoftande fiskgryta med morötter, fänkål och kikärtor. Enkel att förbereda dagen innan du ska bjuda på den, bara att värma upp och tillsätta fisk och räkor när gästerna kommer.
Ingredienser
  • Purjolök
    1 st
  • Olivolja
    1 msk
  • Vitlök
    1 klyfta(or)
  • Saffran
    1 pkt
  • Chilipeppar
    ½ st, röd/röda
  • Lagerblad
    1 st
  • Morot
    2 st
  • Fänkål
    1 stånd
  • Paprika
    2 st, röda
  • Kikärter, konserv
    1 förp, avrunnen/avrunnet
  • Tomater, krossade
    1 förp
  • Vatten
    8 dl
  • Fiskbuljongtärning
    2 st
  • Torsk
    300 g
  • Räkor skalade
    200 g
  • Citron
    1 st
  • Bladpersilja
    3 msk, hackad
  • Bröd ljust/vitt
    160 g, 4 skivor à 40g
Instruktioner
  1. Strimla purjolök och bryn i olja i en gryta. Pressa i vitlök och blanda ner saffran.
  2. Finhacka chili och lägg ner tillsammans med lagerblad. Slanta morötter och skär fänkål och paprika i bitar. Lägg ner grönsaker och avrunna kikärtor i grytan. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt puttra så att grönsakerna mjuknar lite.
  3. Skär fisken i bitar och låt koka med i grytan ett par minuter.
  4. Lägg i räkorna precis innan grytan ska serveras så att de bara blir varma. Riv i citronskal och pressa i saft efter smak. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strö över persilja och servera med en bit bröd.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!