Foto av Tikka masala med linser och halloumi från WW ViktVäktarna

Tikka masala med linser och halloumi

12
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem älskar inte en värmande härlig tikka masala? Testa denna vegetariska variant med mättande linser och salt halloumi, toppad med koriander - så gott!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Halloumi

150 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Matlagningsgrädde 4%

2½ dl

Tomater, krossade

1 förp

Röda linser, torkade

1 dl

Ingefära

2 msk, 2-3 msk riven

Citron

½ st

Garam masala

2 msk, 2-3 msk tikka masalapulver

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök. Tärna paprika och halloumi.
  3. Stek lök i olja i en gryta. Tillsätt halloumi och bryn. Blanda ner paprika, pressad vitlök, tomatpuré, matlagningsgrädde, krossade tomater, linser, ingefära, pressad citron och tikka masala. Låt puttra under lock tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med ris och toppa med koriander.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!