Foto av Tomat- och mozzarellarisotto från WW ViktVäktarna

Tomat- och mozzarellarisotto

12
Points®
Total tid
30 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Risotto är en klassisk italiensk maträtt på arborioris och vin som kan smaksättas på alla möjliga sätt. Testa denna krämiga variant med vackra röda tomater, mozarellaost och knapriga pinjenötter. Utsökt!

Ingredienser

Tomat

500 g

Salladslök

1 knippe(n)

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Olivolja

2 tsk

Arborioris

2½ dl

Tomatpuré

2 msk, 2-3 msk

Matlagningsvin

2 dl

Socker

1 tsk

Basilika

1 kruka(or)

Mozzarella

125 g

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Dela tomat i mindre bitar och hacka salladslök.
  2. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll varm.
  3. Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs ris och tomatpuré under omrörning ett par min. Häll på vin och låt hälften koka bort. Häll på ca 3 dl buljong och fortsätt spä efterhand som vattnet kokar in. Blanda runt då och då.
  4. Låt puttra på svag värme tills riset är nästan klart. Blanda ner tomat och salladslök och låt puttra på svag värme tills riset är mjukt men fortfarande har en hård kärna. Smaka av med salt, peppar och socker. Blanda ner basilikablad. Dela mozzarella i mindre bitar och blanda ner.
  5. Toppa risotton med pinjenötter.