Tonfisksallad med ägg och ärter

Total tid
0:25
Förberedelse
0:10
Tillagningstid
0:15
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här har vi en riktig vardagshjälte - snabb, enkel och med ingredienser som man ofta har hemma. Uppskattas av hela familjen!
Ingredienser
  • Ägg
    4 st
  • Gröna ärter
    600 g, 1 förp (à 600 g) frysta gröna ärter, majs och paprika
  • Ris, okokt
    1 ½ dl
  • Tonfisk i vatten
    2 burk(ar)
  • Sallad
    2 dl
  • Gurka
    ½ st
  • Tomat
    2 st
  • Fil, lättfil 0,5%
    2 dl
  • Majonnäs, lätt 32%
    2 msk
  • Salladskrydda
    1 tsk
Instruktioner
  1. Koka ägg.
  2. Häll upp den frysta grönsaksblandningen i en skål och låt stå och tina något.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Blanda sedan ner riset i grönsaksblandningen (riset kyls och grönsakerna tinas klart när det rörs ihop).
  4. Häll av vattnet från tonfisken och dela den något med en gaffel. Blanda ner i ris- och grönsaksblandningen.
  5. Skiva tomat och gurka och blanda ner tillsammans med sallad. Toppa med ägghalvor.
  6. Blanda ihop fil och majonnäs och smaka av med salladskrydda. Servera till salladen.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!