Tonfisksallad med ägg och ärter

11
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här har vi en riktig vardagshjälte - snabb, enkel och med ingredienser som man ofta har hemma. Uppskattas av hela familjen!

Ingredienser

Ägg

4 st

Gröna ärter

600 g, 1 förp (à 600 g) frysta gröna ärter, majs och paprika

Ris, okokt

1½ dl

Tonfisk i vatten

2 burk(ar)

Sallad

2 dl

Gurka

½ st

Tomat

2 st

Fil, lättfil 0,5%

2 dl

Majonnäs, lätt 32%

2 msk

Salladskrydda

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ägg.
  2. Häll upp den frysta grönsaksblandningen i en skål och låt stå och tina något.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Blanda sedan ner riset i grönsaksblandningen (riset kyls och grönsakerna tinas klart när det rörs ihop).
  4. Häll av vattnet från tonfisken och dela den något med en gaffel. Blanda ner i ris- och grönsaksblandningen.
  5. Skiva tomat och gurka och blanda ner tillsammans med sallad. Toppa med ägghalvor.
  6. Blanda ihop fil och majonnäs och smaka av med salladskrydda. Servera till salladen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!