Foto av Ugnsbakade frukter med kryddig sirap från WW ViktVäktarna

Ugnsbakade frukter med kryddig sirap

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att baka plommon, persika och aprikos i ugn gör dem söta och goda. Ringla en varm sirap smaksatt med ingefära, kanel och vanilj över och servera med rostad havre och vaniljkvarg. Himmelskt gott!

Ingredienser

Plommon

5 st

Persika

3 st

Aprikos

8 st

Havrekärnor

4 msk, hela

Vatten

1 dl

Socker

½ dl

Vaniljpulver

½ tsk

Ingefära

½ tsk, torkad

Kanel

½ tsk

Kvarg vanilj 0,2 %

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela plommon, persikor och aprikoser på hälften och ta bort kärnan. Lägg med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller tills de börjar mjukna.
  3. Rosta havre i en torr stekpanna.
  4. Häll vatten, socker, vaniljpulver, ingefära och kanel i en kastrull och låt koka upp till en sirap.
  5. Lägg upp frukten på tallrikar, ringla över sirap och strö över havre. Avsluta med en klick vaniljkvarg.