Foto av Vegetarisk sushibowl från WW ViktVäktarna

Vegetarisk sushibowl

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
När du är sugen på sushi, men inte riktigt orkar med pillet är denna sushibowl helt perfekt! En vegetarisk bowl med riset i fokus. Tillsammans med snabbpicklad morot och gurka, strimlad paprika, edamamebönor, gari och en fånigt god wasabi- och sesamdressing kommer detta garanterat bli en ny favorit. Snabblagad är den också!

Ingredienser

Ris, okokt

250 g, sushiris

Morot

2 st

Gurka

1 st

Risvinäger

3½ msk

Socker

2 msk

Ingefära

1 msk, finhackad

Sesamolja

1 msk

Japansk soja

1 msk

Wasabi

¼ tsk

Paprika

1 st

Edamamebönor, kokta

200 g

Gari

20 g

Sesamfrön

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Hyvla långa remsor av morot och gurka. Vispa ihop 3 msk risvinäger, socker och ingefära och blanda med morot och gurka. Låt stå tio minuter och häll sedan av lagen och ingefäran.
  3. Vispa ihop resterande risvinäger med sesamolja, soja och wasabipasta.
  4. Skiva upp paprika.
  5. Fördela ris i skålar och fyll på med grönsaker, bönor och gari. Toppa med sesamfrön och dressingen.

Anteckning

För att göra rätten ännu godare, servera med torrostade cashewnötter.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!