Kycklingfilé med vitkålsgratäng

4 SmartPoints

Vitkålsgratäng är ett annorlunda och gott tillbehör som passar till mycket. Här serveras det med stekt kyckling och picklad rödlök.


Total tid: 0:40
Förberedelse: 0:20
Tillagningstid: 0:20
Portioner: 4
Svårighetsgrad: Medel

 

Ingredienser

 

100 g Picklade grönsaker, ¼ dl ättika, 12% ½ dl socker, 1 dl vatten, 1 rödlök
900 g Vitkål
1 st, gul/gula Lök
2 tsk Rapsolja
1 klyfta(or) Vitlök
2 dl Matlagningsgrädde 4%
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Svartpeppar, gärna grovmalen
100 g Ost riven 17%
600 g Kycklingfilé
2 tsk Margarin flytande 80%

 

 

Instruktioner
 

Blanda ihop ättika, socker och vatten till en lag. Blanda tills sockret lösts upp och blanda därefter ner tunt skivad rödlök.

Sätt ugnen på 200°.

Skär bort stammen på vitkålen och skala löken. Skär eller strimla vitkålen i minde bitar och hacka löken.

Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden. Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili.

Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

Krydda och stek kycklingen i margarin, servera med vitkålsgratäng och picklad rödlök.