Kycklingsoppa med rotfrukter

2 SmartPoints

Värmande och god kycklingsoppa med curry och dragon. Rotfrukterna gör den mustig och härlig. Bäst är den en kylig kväll!


Total tid: 0:40
Förberedelse: 0:20
Tillagningstid: 0:20
Portioner: 4
Svårighetsgrad: Medel

 

Ingredienser

 

2 st Morot
100 g Rotselleri
1 klyfta(or) Vitlök
1⁄2 st Purjolök
2 tsk Margarin flytande 80%
6 dl Vatten
2 st Hönsbuljongtärning
1 tsk Curry, 0,5-1 tsk
1 tsk Körvel
1 tsk Dragon
600 g Kycklingfilé
2 dl Matlagningsgrädde 4%
1 msk Persilja, färsk

 

 

Instruktioner
 

Skala och skär morötter och rotselleri i små tärningar, finhacka vitlök och strimla purjo. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjo och låt fräsa glansig.

Häll på vatten och lägg i buljongtärning, curry, körvel, dragon och låt koka upp.

Skär kycklingfilén i bitar och lägg ner i soppan. Låt koka tills kycklingen är klar.

Häll på matgrädde, smaka av med salt och peppar och toppa med persilja.

Tips! Vill du ha en hetare soppa, välj curry vindaloo istället och/eller smaksätt med lite sambal. Vill du ha en tjockare soppa, red med maizena. Servera med grovt rågbröd.

 

Tips               
Vill du ha en hetare soppa, välj curry vindaloo istället och/eller smaksätt med lite sambal. Vill du ha en tjockare soppa, red med maizena. Servera med grovt rågbröd.