ViktVäktarna - Kycklingsoppa med rotfrukter

Kycklingsoppa med rotfrukter

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Värmande och god kycklingsoppa med curry och dragon. Rotfrukterna gör den mustig och härlig. Bäst är den en kylig kväll!

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

100 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

6 dl

Hönsbuljongtärning

2 st

Curry

1 tsk, 0,5-1 tsk

Körvel

1 tsk

Dragon

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Persilja

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Skala och skär morötter och rotselleri i små tärningar, finhacka vitlök och strimla purjo. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjo och låt fräsa glansig.
  2. Häll på vatten och lägg i buljongtärning, curry, körvel, dragon och låt koka upp.
  3. Skär kycklingfilén i bitar och lägg ner i soppan. Låt koka tills kycklingen är klar.
  4. Häll på matgrädde, smaka av med salt och peppar och toppa med persilja.

Anteckning

Vill du ha en hetare soppa, välj curry vindaloo istället och/eller smaksätt med lite sambal. Vill du ha en tjockare soppa, red med maizena. Servera med grovt rågbröd.