Foto av Marockansk chorizo med couscous från WW ViktVäktarna

Marockansk chorizo med couscous

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den mustiga smaken från spiskummin och kardemumma passar bra ihop med den kryddiga korven. Bryt av med en klick yoghurt och servera på ett stort fat.

Ingredienser

Couscous, okokt

1½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Kardemumma

½ tsk

Spiskummin

2 tsk

Kycklingkorv 18%

4 st, chorizo

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

½ msk

Kikärter, konserv

½ förp, avrunnen/avrunnet

Vitlök

1 klyfta(or)

Russin

½ dl

Mejram

2 msk

Oregano

1 msk

Grekisk yoghurt 10%

4 msk

Instruktioner

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackning tillsammans med buljongtärning.
  2. Blanda ner kardemumma och spiskummin när den är klar. Rör om med en gaffel så blir den fluffig.
  3. Skiva korv i cm-tjocka skivor och skala och klyfta lök. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs ca 5 min tills korven börjar få färg.
  4. Häll ner avrunna och sköljda kikärtor, pressad vitlök och russin i stekpannan och fräs ytterligare några min.
  5. Blanda ihop med couscousen på ett stort fat och blanda ner grovhackad mejram och finhackad oregano. Smaka av med salt och peppar. Servera med yoghurt.