INGREDIENSER:
4 schalottenlökar
1 butternutpumpa (à 600g)
1 msk olivolja
1 ½ dl varmt vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 msk rödvinsvinäger
4 wienerkorvar
½ kruka salvia
½ citron, pressad
50 g pinjekärnor
salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta lök, lägg på en ugnsplåt och rosta i ungefär 20 minuter tills den fått lite brända kanter. Skala och tärna pumpa grovt. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs den. Efter 5 minuter, blanda ihop vatten och buljongtärning och häll på tillsammans med vinäger i pannan och låt puttra 3 minuter. Häll över i en ugnssäker form och stoppa in i ugnen ca 15 minuter på 200 grader. Snitta korven lite snyggt och stoppa in i ugnen när det är 10 minuter kvar på pumpan. Antingen lägger du korven på samma fat som pumpan för att spara lite disk eller på ett separat fat. Ta ut pumpan och vänd runt med hackad salvia, citronsaft, salt och peppar. Lägg upp på tallrik och toppa med lök, korv och rostade pinjekärnor. Glöm inte ha på lite av spadet från pumpan. Servera.