Foto av Amirs pasta Alfredo med kyckling från WW ViktVäktarna

Amirs pasta Alfredo med kyckling

14
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta Alfredo - ett av era absoluta favoritrecept! Och det är ju inte så konstigt allt när det handlar om parmesan, gräddighet och pasta, vem går inte igång på det? Vi bad ändå Amir, mästerkocken, att sätta sin egen prägel på vårt populära recept, och här har vi resultatet. Missa ej!

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Rapsolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Kycklingfond

2 msk

Matlagningsgrädde 15%

1 dl

Crème fraiche, lätt 15%

1 dl

Sockerärter

100 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g, pappardelle

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

½ msk

Citron

1 st

Parmesanost riven

50 g

Körvel

4 msk

Instruktioner

  1. Finhacka lök.
  2. Värm olja i en panna och fräs löken minst 5 minuter tills den fått lite färg. Pressa ner vitlök och fräs en halv minut till. Häll på matlagningsvinet och låt det koka in.
  3. Lägg i kycklingfond, grädde och crème fraiche. Låt det sjuda några minuter. blanda slutligen ner sockerärter. Håll varmt medan du göra pastan och steker kycklingen.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
  5. Hetta under tiden upp en stekpanna. Dela varje kycklingfilé på höjden så du får en “fjäril”. Pensla med olja, salta och peppra ordentligt och stek på hög värme på båda sidor tills de fått färg och är genomstekta. Skiva upp.
  6. Blanda ner pasta och pastavatten i såsen och blanda runt en stund. Smaka av med rivet skal och pressad saft från citronsaft, salt och peppar.
  7. Lägg upp pastan på ett fat, lägg på kycklingen, riv över parmesan och toppa med körvel.

Anteckning

Vill du få in ännu mer grönt i rätten är det supergott att lägga till gröna ärter.