[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Apelsin- och tranbärskakor från WW ViktVäktarna

Apelsin- och tranbärskakor

3
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
30
Svårighetsgrad
Medel
Söta små kakor med smak av tranbär, apelsin och ingefära.

Ingredienser

Lättmargarin 40%

100 g

Socker

125 g

Farinsocker

75 g

Ägg

1 st

Vetemjöl

200 g

Bakpulver

1 tsk

Vaniljsocker

1 tsk

Salt

1 nypa(or)

Tranbär

75 g

Ingefära

½ tsk, torkad

Apelsinzest

1 msk, från 1 apelsin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ihop margarin och socker med en elvisp. Vispa ner äggen.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och blanda ner i äggsmeten tillsammans med tranbär, ingefära och rivet apelsinskal.
  4. Rulla 32 små bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper, tryck till dem lite lätt och sätt in i ugnen tills de är gyllene, ca 10 minuter.
  5. Låt dem svalna 5 minuter på plåten och sedan helt på ett galler.