ViktVäktarna - Baconlindad marulk med grillad potatis och rödvinssås

Baconlindad marulk med grillad potatis och rödvinssås

7
Points®
Total tid
40 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi lyxgrillning! En köttig bit marulk inlindad i kalkonbacon och sedan grillad till perfektion. Serverad med en drömmig tomat- och rödvinssås, grillade färskpotatisar och en sparrissallad med pinjenötter. Som du hör så ska du alltså laga denna rätt om du vill imponera på dina vänner.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Schalottenlök

1 st

Timjan

1 tsk, hackad färsk

Olivolja

1 tsk

Vin, rött 11%

2 dl

Krossade tomater

1 förp

Kalvfond

1 msk

Socker

½ tsk

Pinjenötter

1 msk

Sparris

1 knippe(n)

Sallad

70 g

Citron

1 st

Marulk

500 g

Kalkonbacon

100 g

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Finhacka schalottenlök och timjan.
  3. Värm olja i en kastrull och fräs löken mjuk på medelvärme minst 10 minuter. Tillsätt vin, timjan, krossade tomater och fond. Låt sjuda 15-20 minuter. Mixa såsen och smaka av med salt, peppar och socker.
  4. Rosta pinjenötter i en torr panna. Hyvla långa remsor av sparris. Lägg upp sallad på ett fat och toppa med sparris. Riv över citronskal och pressa över lite saft. Strö över nötter och flingsalt vid servering.
  5. Salta och peppra fisken lätt. Dela den i samma antal bitar som det finns baconskivor. Linda bacon runt fiskbitarna och fäst med tandpetare. Grilla på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida.
  6. Blanda potatisen med olja och grilla dem till fin färg, några minuter per sida. Servera till fisken med såsen och salladen.

Anteckning

Marulk med sitt fasta kött är perfekt att lägga på grillen, men får du inte tag på det är hälleflundra, torsk eller sejfilé bra alternativ. Såsen med tomat och rödvin är fantastisk och användbar till alla möjliga rätter. Prova exempelvis att brässera grillade kycklingben eller -lårfiléer i den.