ViktVäktarna - Bakad feta med ris och grönsaker

Bakad feta med risoni och grönsaker

11
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ni har väl inte missat tiktok-trenden bakad feta, tomat och pasta? Det är den smidigaste och förmodligen godaste vardagsrätten någonsin! Här har vi gjort den med risoni istället och lagt till zucchini.

Ingredienser

Salladsost (feta) 25%

150 g

Pasta okokt (risoni)

200 g

Zucchini (squash)

1 stor(t)/stora

Cocktailtomater

500 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Vatten

4 dl

Rosmarin

1 stjälk(ar)

Timjan

2 stjälk(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg osten i en ugnsfast form och fördela ut risoni runt om den.
  3. Halvera zucchini på längden och skiva sedan upp den. Lägg i formen tillsammans med tomater. Pressa över vitlök och ringla över olja. Häll på vatten och blanda ihop allt. Krydda med salt och peppar, toppa med örter och sätt in i ugnen tills risonin är mjuk, 25-30 minuter.
  4. Dra av bladen från timjan- och rosmarinstjälkarna. Lägg tillbaka, blanda runt allt och servera.