[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Bakad feta med ris och grönsaker från WW ViktVäktarna

Bakad feta med ris och grönsaker

6 - 8
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ni har väl inte missat tiktok-trenden bakad feta, tomat och pasta? Det är den smidigaste och förmodligen godaste vardagsrätten någonsin! Här har vi gjort den med ett linsris istället och lagt till zuccini. Lite matigare och minst lika gott.

Ingredienser

Salladsost (feta) 25%

150 g

WW Yellow lentil rice

100 g

Zucchini (squash)

2 bit(ar)

Cocktailtomater

500 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Vatten

2 dl

Rosmarin

1 stjälk(ar)

Timjan

2 stjälk(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg osten i en ugnsfast form och fördela ut linsriset runt om den.
  3. Halvera zucchini på längden och skiva sedan upp den. Lägg i formen tillsammans med tomater. Pressa över vitlök och ringla över olja. Häll på vatten och blanda ihop allt. Krydda med salt och peppar, toppa med örter och sätt in i ugnen tills riset är mjukt, 30-35 minuter.
  4. Dra av bladen från timjan- och rosmarinstjälkarna. Lägg tillbaka, blanda runt allt och servera.

Anteckning

Har du inte linsris, ersätt med vanlig risoni. Ha då lite koll på koktiden, så det inte blir överkokt.